Skip to Content

NAFA’S NERTSCOLLECTIE 2018

February 12, 2018

Zoals eerder aangegeven hebben we veranderingen doorgevoerd in onze nerts catalogus. Deze wijzigingen zullen onze collectie nertspelzen vereenvoudigen en de pelsdierenhouders de mogelijkheid bieden een hoger percentage van hun goederen op eerdere veilingen aan te bieden. Het volledige overzicht van kwaliteiten en naps worden weergegeven in de tabel hieronder:

Haarlengte en kwaliteitstabel 2018

 * = Combinatie van haarlengtes in de aangegeven klasse

Zoals de bovenstaande tabel aangeeft, wordt de aanduiding 5*, 4* en 3* niet meer gebruikt. Vanaf nu worden alle reguliere nertsen ingedeeld als: GOLD, SILVER of BRONZE.

De vernieuwde haarlengte en kwaliteitsindeling zal beter aansluiten op de internationale selectienormen. NAFA zal ook een aantal catalogus-groepen integreren. Dit resulteert in grotere bundels en verbetert de transparantie van onze catalogus.

Een andere belangrijke verbetering is de uniformiteit van Europese reuenpelzen. Vanaf dit seizoen worden alle reuenpelzen van de kleuren Demi-Brown, Pearl, Palomino, White, Silverblue en Cross alleen op de standaard Europese pelsplanken verwerkt. Dit resulteert in een optimale samenvoeging van haarlengte en kwaliteit en in grotere bundels en minder showlots.

Inmiddels heeft NAFA al meer dan 2 miljoen nertspelzen ontvangen van Noord-Amerikaanse pelsdierenhouders. Dit versterkt de nertscollectie in alle kleurvarianten en is natuurlijk het gevolg van de recente eenwording van de Noord-Amerikaanse pelsdierenhouderij.

NAFA heeft in de afgelopen jaren meerdere malen de sortering en het assortiment geoptimaliseerd. De meest recente aanpassing willen we meerdere jaren blijven hanteren, tenzij de marktomstandigheden anders vereisen.

Vanaf de eerste veiling zult u de voordelen van een hoger intersorteringspercentage al merken. Bovendien zult u zien dat de catalogus eenvoudiger is ingedeeld met veel grotere bundels.