Skip to Content

VERSLAG VAN DE NAFA-FURCHINA VEILING: DAG1

October 18, 2017

Voorafgaand aan de online veiling had NAFA een boordevolle agenda met selectiecursussen, informatiebijeenkomsten en workshops in alle grote bontmarkten in China om kopers voor te bereiden. De inspectiedagen die daarop volgden waren dan ook zeer druk bezocht. Vlak voordat de veiling bij FURCHINA in Yuyao begon, verwelkomden Rob Cahil, NAFA’s marketing directeur, en Tony Xie, directeur van FURCHINA, alle kopers in een overvolle veilingzaal. Alle belangrijke personen uit de bonthandel uit China en Hong Kong waren bij dit historische evenement aanwezig. Een royale 2.000 geregistreerde kopers en gasten waren ingelogd via het WeChat kanaal. Maar door de huidige marktomstandigheden waren de aankopen tijdens de eerste veiling dag slechts selectief.

Het detailhandelsseizoen in China is voorzichtig begonnen. Dit heeft de afgelopen maand een afkoelingseffect op de pelzenhandel en de groothandel in mantels gehad. Hoe teleurstellend dit ook is, NAFA was niet van zins om de prijzen te laten zakken. Op dit moment vinden wij het beter om te wachten op herstel van de markt voor maximaal rendement voor onze fokkers en om de bonthandel in deze cruciale tijd van het jaar te beschermen. De handel blijft echter positief in de huidige gunstige economische omstandigheden. Men weet dat als het winterweer inzet, de verkoop van bontkleding weer zal aantrekken.

NAFA kreeg meermaals de handen op elkaar van de internationale bonthandel uit China en Hong Kong voor alle promotie in China en de online veiling in samenwerking met FURCHINA. Honderden nieuwe klanten die normaal gesproken niet naar internationale veilingen reizen, hebben NAFA’s collectie bij FURCHINA geïnspecteerd. Met deze ontwikkeling verwacht NAFA in het komende jaar een voordeel te behalen. Aankopen werden ook gedaan door klanten in de Verenigde Staten en Europa.

Alle onverkochte goederen zijn beschikbaar via Private Treaty.

De veiling gaat morgen verder met mutaties.